Adolescent Kit - Programkoordinátorok útmutatója aloldal_cim_alatti

Címkék

Könyv
Dokumentum

Leírás

Az Adolescent Kit for Expression and Innovation egy útmutatást, eszközöket, tevékenységeket és kellékeket tartalmazó csomag a 10-18 éves serdülők támogatására, különösen a humanitárius válságok által érintettek számára.

A készlet célja, hogy pozitív változást idézzen elő a serdülők életében a művészetek és az innováció révén. A tevékenységek lehetőséget kínálnak a serdülőknek önkifejezésre, kísérletezésre, valós problémák megoldására és új ötletek felfedezésére. A folyamat során a serdülő lányok és fiúk olyan kulcskompetenciákat és új készségeket fejlesztenek ki, amelyek segítenek megbirkózni a stresszes körülményekkel, egészséges kapcsolatokat építeni, és pozitív kapcsolatba lépni közösségükkel.

A készletet bárki használhatja, aki részt vesz a programok irányításában, vagy közvetlenül dolgozik serdülőkkel humanitárius és sérülékeny fejlesztési környezetben, beleértve a különböző szektorok munkatársait, tanárokat, gyermekbarát teret segítőket, ifjúságsegítőket és közösségi önkénteseket. A készlet egésze vagy egy része beépíthető a serdülőknek szóló programokba olyan területeken, mint a gyermekvédelem, az oktatás és az ifjúságfejlesztés.

Az Adolescent Kit 6 kézikönyvéből az egyik a Programkoordinátoroknak szóló anyag, amely útmutatást és eszközöket ad a serdülőknek tartott foglalkozások létrehozásához, levezetéséhez.

A programkoordinátorok útmutatója felvázolja, hogyan...
- ... tervezze meg és tűzze ki a célokat a beavatkozás végrehajtásához az útmutató segítségével.
- ... integrálja a serdülőköri szemléletet a gyermekvédelmi, oktatási, ifjúságfejlesztési és egyéb, serdülő lányok és fiúk számára nyújtott humanitárius programokba.
- ... célozza meg a legsebezhetőbb serdülő lányokat és fiúkat.
- ... keressen és hozzon létre biztonságos, barátságos tereket a serdülők számára.
- ... építsen erős csapatot a beavatkozás végrehajtásához.
- ... kapcsolja össze a tizenéveseket a felnőttekkel, közösségeikkel, és hogyan nyújtson hasznos információkat, támogatást.
- ... kezelje, tárolja és cserélje a serdülők tevékenységéhez szükséges kellékeket.
- ... készüljön fel a beavatkozásokra a készlet segítségével az átmenethez vagy a befejezéshez.

A dokumentum magyar fordítása:

https://drive.google.com/file/d/1x-JFNzw4GMkw-yOIeIhFCsM8ef011GzY/view?usp=share_link

A dokumentum eredeti (angol) verziója

https://adolescentkit.org/kit_docs/3.0_Program%20Coordinator_Guide-Complete.pdf

A fordítást készítette: Hornisch Bálint az MCSSZ megbízásából (2022)

Hivatkozás / videó
Akik eddig megköszönték:

Ha elakadtál vagy segítségre lenne szükséged:

it-fejlesztes@cserkesz.hu