Fedezékbe aloldal_cim_alatti

Klasszikus bújocska átdolgozva

Jellegek

9-16 fő (őrsgyűlésre)
17-40 fő (raji létszámhoz)
40+ fő (csapatlétszámhoz)
10-30 perc
Kiscserkészek (6-10 évesek)
Cserkészek (11-14 évesek)
Kószák (12-17 évesek)
Szabadtér
Erdő
Nincs
Általános
Általános
Általános

Kellékek

Nem kell hozzá kellék

Leírás

Van egy hunyó, aki kiáll a tér közepére, becsukja a szemét, kitárja a karjait a teste mellett és elkezd hangosan visszafelé számolni. A többi játékosnak meg kell érinteni a hunyó kezét, majd el kell bújniuk. Amikor véget ért a számolás a hunyó kinyitja a szemét és elkezdi keresni a játékosokat. A helyéről azonban nem mehet el, csupán úgy mozdulhat el, hogy az egyik lába, mindig az eredeti helyen marad. Ha valakit meglát kimondja a nevét, az illető pedig előbújik. Ha már senkit sem lát, akkor újra becsukja a szemét, kitárja a karjait és elkezd visszafelé számolni, de már csak …-tól. A játékosoknak most elő kell bújni, oda kell szaladni a hunyóhoz, meg kell érinteniük a kezét majd újra elbújni valahova. 

A játék egyre izgalmasabb, mert a hunyó egyre rövidebb ideig számol, így egyre kevesebb idő áll rendelkezésre búvóhelyet találni, ami azzal jár együtt, hogy egyre közelebb bújnak el a hunyóhoz. Izgalmas, mozgalmas játék.

Beküldte - Harkay Gabriella

ha szeretnéd megnézni, élőben hogyan is néz ki ez a játék, kattints a videó gombra, és a rövid videó végén láthatod a megvalósítást is

Videó

Fájlok

Nem tartozik hozzá fájl
Akik eddig megköszönték:

Leopold Imre

Ha elakadtál vagy segítségre lenne szükséged:

it-fejlesztes@cserkesz.hu