Erős közösség kialakítása - Beszélgetés érzékeny témákról aloldal_cim_alatti

Próbarendszer témák

Emberismeret, Szociális kapcsolatok
Önismeret
Érzelmi élet, érzelmek kifejezése

Jellegek

2-8 fő (őrsgyűlésre)
9-16 fő (őrsgyűlésre)
17-40 fő (raji létszámhoz)
Kószák (12-17 évesek)
Bárhol (kint, bent)
Egyéni

Kellékek

Papír, toll

Leírás

A serdülők minden csoportjának szüksége van segítségre egy erős kör kialakításához. 

Ez igaz azokra a serdülőkre, akik újonnan érkeztek egy közösségbe, vagy most csatlakoztak egy programhoz, és most találkoznak először egymással, továbbá vonatkozik olyan serdülőkorúakból álló csoportokra is, akik már egy ideje részt vesznek közös tevékenységekben, de még nem volt lehetőségük megismerni egymást, ki építeni a bizalmat annak érdekében, hogy csapatként tudjanak együtt dolgozni.

Az erős, támogató kör kialakításának mások fontos lépése, hogy lehetővé tegyük a serdülőket érdeklő és foglalkoztató érzékeny témák nyílt megvitatását. Ugyanakkor meg kell védeni őket a lehetséges veszélyektől is. 

A foglalkozásvezetők talán néha kényelmetlenül érezhetik magukat azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amelyeket a serdülők felvetnek, vagy nem tarthatják azokat helyénvalónak. Kövessük az alábbi lépéseket, hogy felkészítsük a vezetőt a serdülőkkel folytatott kihívást jelentő beszélgetések kezelésére annak érdekében, hogy a serdülő fiatalok pontos információkat kapjanak a számukra fontos témákról.

Fájlok

Akik eddig megköszönték:

Ha elakadtál vagy segítségre lenne szükséged:

it-fejlesztes@cserkesz.hu