Erős közösség kialakítása - Közösség biztonságban, egységben tartása aloldal_cim_alatti

Próbarendszer témák

Emberismeret, Szociális kapcsolatok
Csoportmunka

Jellegek

2-8 fő (őrsgyűlésre)
9-16 fő (őrsgyűlésre)
17-40 fő (raji létszámhoz)
Kószák (12-17 évesek)
Bárhol (kint, bent)
Egyéni

Kellékek

Papír, toll

Leírás

A serdülők minden csoportjának szüksége van segítségre egy erős kör kialakításához. 

Ez igaz azokra a serdülőkre, akik újonnan érkeztek egy közösségbe, vagy most csatlakoztak egy programhoz, és most találkoznak először egymással, továbbá vonatkozik olyan serdülőkorúakból álló csoportokra is, akik már egy ideje részt vesznek közös tevékenységekben, de még nem volt lehetőségük megismerni egymást, ki építeni a bizalmat annak érdekében, hogy csapatként tudjanak együtt dolgozni.

Az erős, támogató kör kialakításának további fontos lépése - a csoportszabályok kialakítása és érzékeny témákról való nyílt beszélgetés mellett, - hogy mindig figyeljünk arra, hogy a serdülők pozitív módon lépjenek kapcsolatba egymással, és igyekezzünk korán felismerni a problémákat, mielőtt azok nehezen megoldhatóvá válnának.

Minden közösségben előfordulhat, hogy a serdülők nem értenek egyet vagy vitatkoznak. Megeshet az is, hogy sértegetik egymást, érzéketlenül beszélnek, vagy udvariatlanul bánnak egymással. A serdülőknek támogatásra van szükségük ahhoz, hogy tanuljanak a problémás helyzetekből, hogy fel tudják oldani konfliktusaikat és pozitív munkakapcsolatokat tudjanak kialakítani. 

Alkalmazzuk az alábbi lépéseket annak érdekében, hogy a serdülőkkel együtt tudjunk dolgozni a problémáik megoldásán.

Fájlok

Akik eddig megköszönték:

Ha elakadtál vagy segítségre lenne szükséged:

it-fejlesztes@cserkesz.hu